Het verhaal in het kort

Za. 17 dec. 17.00 – 21.00
Zo. 18 dec. 13.00 – 17.00
Winkels open!

Het verhaal in het kort


De historie

Lang geleden woonde er in Wijchen een boerinnetje, Wijcheline genaamd. ’s Avonds, als ze met haar schapen terug naar de boerderij liep passeerde ze het warm verlichte kasteel van Wijchen en dan stelde ze zich voor dat zij daar woonde.

Op een avond klonk er muziek bij het kasteel en was de poort open. Wijcheline kon het niet laten en liep de binnenplaats op. Een klein meisje stond in een deuropening van het kasteel en wenkte haar. Ze voelde medelijden met het eenzaam uitziende meisje. Een beetje verbaasd, maar ook wel nieuwsgierig volgde Wijcheline haar naar binnen en de deur viel achter haar dicht.

Geen spoor te bekennen van Wijcheline

De volgende dag zagen de dorpelingen een kudde schapen lopen in het dorp, maar van Wijcheline was geen spoor te bekennen. Dagenlang werd er naar haar gezocht, maar vergeefs. De tijd verstreek en het verdwenen boerinnetje raakte in de vergetelheid. Tot op Kerstavond. Die avond brandden de lichten in het kasteel, er klonk muziek en voor een raam was een wonderschone dame te zien met Emilie aan haar hand. De dorpelingen geloofden hun ogen niet: het was Wijcheline!

Elk jaar bij het Kerst Sprookjesfestijn, als de lichtjes aan gaan en de muziek klinkt, ontwaakt Wijcheline in het kasteel. De mensen uit het dorp bewonderen haar mooie sprookjesachtig verschijning en noemen haar hun Winterkoningin. Tijdens het sprookjesfestijn kan iedereen Wijcheline zien en stelt ze haar kasteel open.

De winterkoningin

Wijcheline groeide uit tot een prachtige, volwassen winterkoningin! Een paar jaar geleden werd ze smoorverliefd op een heuse Russische prins. Hun liefde was gelukkig wederzijds, dus het paar wilde al snel in het huwelijk treden. Helaas was de tsarina, de moeder van de prins, er fel tegen. Gelukkig kon Wijcheline’s toveroma de tsarina overtuigen van hun liefde.

Inmiddels zijn winterkoningin en prins Wijnand een aantal geleden getrouwd en hebben ze een tweeling gekregen die 1 jaar oud worden tijdens het Kerst Sprookjesfestijn van 2022. En uiteraard is iedereen hierbij uitgenodigd!

Kerst Sprookjesfestijn

Elk jaar tovert Winterkoningin ‘Wijcheline’ het weekend voor Kerst het centrum van Wijchen om tot een levend sprookje voor jong en oud.

Laat je betoveren door het prachtig aangeklede en indrukwekkende verlichte 14e -eeuws Kasteel, Molen en Krullentoren en een overdekte ijsbaan op het Marktplein.

En door de vele levende sprookjesfiguren, zoals ijskoninginnen, feeën en kerstengelen professionele verhalenvertellers, voorlezers, kerstkoren, winterse lekkernijen, een levende kerststal én duizenden lichtjes!

Programma
OV + Parkeren
Het verhaal
Sponsoren
Video’s
Contact