Knutsel-, beauty-, bak- & kooktutorials met sprookjesfiguren

Za. 16 dec. 17.00 – 21.00
Zo. 17 dec. 13.00 – 17.00
Winkels open!

Knutselen met Wijcheline


Kerstster maken van wasknijpers

Haal het Kerst Sprookjesfestijn in huis! Wijcheline, de winterkoningin van Wijchen gaat samen met jou aan de slag met het maken van sterren van wasknijpers, die je leuk in de kerstboom kan hangen!

Met dank aan Mark’s World of Taste & Theaterschool Hakoena.

Dennenappel kerstboompjes

Haal het Kerst Sprookjesfestijn in huis! Wijcheline, de winterkoningin van Wijchen, gaat ervoor zorgen dat het extra gezellig in huis wordt dit jaar! Maak samen met haar kleine kerstboompjes van dennenappels.

Met dank aan Mark’s World of Taste & Theaterschool Hakoena.

Sneeuwbol maken

Haal het Kerst Sprookjesfestijn in huis! Wijcheline, de winterkoningin van Wijchen, gaat ervoor zorgen dat het extra gezellig in huis wordt dit jaar! En wat hoort er nog meer bij Kerst dan een sneeuwbol?

Met dank aan Mark’s World of Taste & Theaterschool Hakoena.

Bakken met Toveroma


Sneeuwpop eieren

Niemand kan zo lekker koken als Toveroma van het Kerst Sprookjesfestijn! In deze video laat ze zien hoe dat ze haar favoriete Kerst voorgerecht maakt.

Met dank aan Stichting Andere Koek en Theaterschool Hakoena

Kerstboom spaghetti

Niemand kan zo lekker koken als Toveroma van het Kerst Sprookjesfestijn! In deze video laat ze zien hoe dat ze haar favoriete spaghetti maakt. Dat wordt smullen!!

Met dank aan Stichting Andere Koek en Theaterschool Hakoena

Gesmolten Sneeuwpop Koekjes

Niemand kan zo lekker bakken als Toveroma van het Kerst Sprookjesfestijn! In deze video laat ze zien hoe dat ze haar favoriete kerstkoekjes maakt.

Met dank aan Stichting Andere Koek en Theaterschool Hakoena

Beauty tutorials


Haarstrik maken

Wil jij als een echte prinses aan tafel zitten? In deze tutorial laten we zien hoe dat je van je haar een strik kunt maken! En het is niet eens zo heel moeilijk, dat kunnen we je alvast verklappen 😉 Met dank aan de Hoofdsalon.

Prinsenkapsels

Wil jij als een echte prins aan tafel zitten? We hebben in een video aan je uitgelegd hoe dat je twee type prinsenkapsels kunt maken. En het is niet eens zo heel moeilijk, dat kunnen we je alvast verklappen 😉 Met dank aan de Hoofdsalon.

De make-up van de winterkoningin

Wil jij als een echte winterkoningin aan tafel zitten met de Kerst? Bekijk dan de make-up tips van onze visagiste. Met dank aan ‘Tante Sanie in het Peperkoekhuisje’ / ‘Bakken op Hakken’.

Kerst Sprookjesfestijn

Elk jaar tovert Winterkoningin ‘Wijcheline’ het weekend voor Kerst het centrum van Wijchen om tot een levend sprookje voor jong en oud.

Laat je betoveren door het prachtig aangeklede en indrukwekkende verlichte 14e -eeuws Kasteel, Molen en Krullentoren en een overdekte ijsbaan op het Marktplein.

En door de vele levende sprookjesfiguren, zoals ijskoninginnen, feeën en kerstengelen professionele verhalenvertellers, voorlezers, kerstkoren, winterse lekkernijen, een levende kerststal én duizenden lichtjes!

Programma
OV + Parkeren
Het verhaal
Sponsoren
Video’s
Contact